170 corona-doden in Indonesië

Het dodental als gevolg van het corona-virus in Indonesië heeft het aantal van 170 bereikt. In de afgelopen 24 uur nog 13 mensen aan het virus zijn gestorven, zei een functionaris donderdag.

Achmad Yurianto, een woordvoerder van de regering, zei dat het totale aantal bevestigde gevallen van het corona-virus is gestegen tot 1.790.

“Negen patiënten zijn sinds vandaag hersteld, wat het totaal aantal herstelde patiënten op 112 brengt, terwijl er nog 1.508 onder behandeling zijn”, zei Yurianto op een persconferentie in de hoofdstad Jakarta.

Yuri zei dat 349.000 persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) over het hele land zijn verspreid.

Dinsdag had president Joko Widodo aangekondigd grootschalige sociale beperkingen op te leggen om de verspreiding van het dodelijke COVID-19 tegen te gaan.

Ondertussen zijn mensen die in de Indonesische hoofdstad Jakarta wonen teruggekeerd naar hun geboortestad.

De president had ook een pakket van 405,1 biljoen roepia ($ 24,7 miljard) aangekondigd om de impact van het virus op de economie te minimaliseren.

Het virus heeft zich verspreid naar minstens 180 landen. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de uitbraak tot een pandemie verklaard.

Het wereldwijde dodental van het virus heeft meer dan 49.200 bereikt, met bijna 963.000 bevestigde gevallen, volgens gegevens die zijn verzameld door de in de VS gevestigde Johns Hopkins University.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *