Avondklok in Thailand wordt mogelijk uitgebreid

Het avondklok in Thailand, welke op vrijdagavond is ingegaan, zal waarschijnlijk in heel Thailand worden uitgebreid. Zelfs als de bevolking zich er goed aan houdt en het aantal corona-besmettingen afneemt.

De avondklok kan uitgebreid worden naar 8, 10, 12 of zelfs meer uren, ‘zei vice-premier Wissanu Krea-ngam. De avondklok was ingesteld om de verspreiding van Covid-19 coronavirus te stoppen.

Premier Prayut Chan-o-cha is ook nog steeds bezorgd over de huidige verspreiding van het Covid-19 corona-virus in Thailand. Elke dag worden er meer dan 100 nieuwe infecties gemeld.

Chef van de Defense Forces, Pornpipat Benyasri, heeft gisteren medegedeeld dat alle bijeenkomsten of activiteiten worden verboden die het risico op verspreiding van het Covid-19-coronavirus vergroten.

Overtreders van de avondklok lopen het risico op een gevangenisstraf van twee jaar en/of een geldboete van 40.000 baht.

Op de vraag waarom de regering mensen niet opdraagt ​​om ‘s avonds thuis te blijven, zei de heer Wissanu “dat kan binnenkort gebeuren.”. Waarschijnlijk voert Thailand de maatregelen stapsgewijs in, zodat de bevolking kan wennen aan de nieuwe maatregelen.

De duur van de avondklok wordt verlengd als te veel mensen de avondklok negeren. Het doel is om te voorkomen dat mensen ‘s nachts samenkomen en het corona-virus verspreiden.

De vice-premier heeft gewaarschuwd dat degenen die de huidige avondklok van 22.00 uur tot 04.00 uur schenden, met zeer zware straffen te maken zullen krijgen. Overigens geldt de avondklok niet voor mensen die ‘s nachts moeten reizen, zoals medisch personeel, patiënten en de transportsector. Zij moeten wel documenten tonen bij controleposten, wat kan variëren van een nationale identiteitskaart tot certificaten waaruit blijkt dat zij in de nachtelijke uren moeten werken. “Mediaploegen mogen ten strengste niet werken tijdens de avondklok,” zei de heer Wissanu.

Mensen die bepaalde taken uitvoeren, zoals vissen en rubber tappen, moeten ook toestemming krijgen van de autoriteiten (politieagenten of dorpshoofden).

Wissanu zei dat het uitbreiden van de avondklok past bij de realiteit van het coronavirus zelf. ‘Het virus neemt nooit een pauze. Het verspreidt zich gedurende 24 uur, ”zei Wissanu, terwijl hij eraan toevoegt dat het op dit moment niet mogelijk is om Bangkok overdag te sluiten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *