Cambodja meldt nog vier Covid-19-gevallen

Het Cambodjaanse ministerie van Volksgezondheid kondigde zaterdag (21 maart) in een persverklaring aan dat nog vier mensen positief waren getest op Covid-19 (coronavirus) -symptomen, waardoor het totale aantal bevestigde gevallen in het land steeg tot 51.

Onder de nieuwe patiënten waren twee Cambodjaanse mannen die waren teruggekeerd van een massale islamitische religieuze ceremonie in Maleisië, een lokale man die nauw contact had met een met COVID-19 besmette vriend, en een Maleisische missionaris die kwam om de islam te onderwijzen aan dorpelingen in de provincie Kampong Cham , zei de verklaring.

Een Cambodjaanse patiënt woont in Phnom Penh, en de twee andere Cambodjanen wonen in de provincie Battambang, aldus de verklaring, eraan toevoegend dat de nieuwe patiënten in isolatiekamers zijn geplaatst in een aangewezen ziekenhuis voor behandeling.

Volgens de verklaring waren 25 van de in totaal 51 gevallen naar Maleisië gereisd voor de massale islamitische religieuze ceremonie.

Onder de patiënten in Cambodja zijn een Chinese staatsburger, drie Britse staatsburgers, 12 Maleisiërs, twee Franse staatsburgers, een Canadese man, een Belgische man en 31 Cambodjanen.

De Chinese patiënt was hersteld en keerde terug naar China, omdat de rest in quarantaine is geplaatst in ziekenhuizen voor behandeling, aldus de verklaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *