Cambodjanen opgepakt wegens illegaal Thaise grens oversteken

Dertien werkzoekende Cambodjaanse staatsburgers zijn zaterdag gearresteerd wegens het illegaal oversteken van de grens in Oost-Thaland.

De Ta Phraya Task Force van het Thaise leger arresteerde een groep van vijf Cambodjanen, waaronder drie vrouwen en twee mannen, nadat ze via een bospad de Cambodjaans-Thaise grens waren overgestoken. Later op de dag werd er een pick-up met een andere groep van acht Cambodjanen, waaronder vijf vrouwen en drie mannen, staande gehouden. Ook de chauffeur van de pick-up, een Thaise staatsburger, werd gearresteerd vanwege mensenhandel. De Cambodjanen waren naar verluidt van plan om werk te vinden in Bangkok

De Thaise autoriteiten hebben de veiligheidsmaatregelen langs de grensgebieden met buurlanden opgevoerd om illegale buitenlanders buiten de deur te houden en een mogelijke grensoverschrijdende verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Ondertussen meldde Cambodja zaterdag een nieuw besmettingsgeval van Covid-19, waardoor het totale aantal infecties in het Cambodjaanse koninkrijk op 276 kwam. De meest recente besmetting werd ontdekt bij een 70-jarige Hongaarse man, die op 13 september vanuit Frankrijk in de hoofdstad Phnom Penh aankwam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *