China stuurt meer testkits naar Cambodja

Het Cambodjaanse Ministerie van Volksgezondheid heeft de maatregelen om de verspreiding van de dodelijke ziekte van Covid-19 in het Koninkrijk tegen te gaan opgevoerd. Hulp komt van Jack Ma, eigenaar van Alibaba, die 20.000 testkits aan het koninkrijk heeft geschonken.

Op 28 maart overhandigde de Chinese ambassadeur in Cambodja Wang Wentian de testkits aan de Cambodjaanse minister van Volksgezondheid, Mam Bun Heng. De Chinese ambassade in Cambodja citeerde Wang in een Facebook-bericht op zondag dat China en Cambodja een gemeenschappelijke doel hebben. In de post stond dat de twee landen bereid zijn lief en leed te delen, en vergeleek hun band met die van broers en zussen. Momenteel delen China en Cambodja soortgelijke gevoelens, vervolgde de post.

Wang zei: “Om de controlecapaciteit voor Covid-19 te helpen verbeteren, coördineerde de Chinese ambassade in Cambodja samen met Jack Ma om testkits met spoed te schenken aan Cambodja.

‘Hopelijk kunnen we helpen in de strijd tegen dit nieuwe virus. China zal Cambodja zo goed mogelijk blijven helpen om het virus te overwinnen. ”

Bun Heng citeerde op de website van het Ministerie van Informatie zondag dat het Ministerie van Volksgezondheid de nodige maatregelen had genomen om de verspreiding van Covid-19 te stoppen en verdere infecties te voorkomen.

Hij zei: “Medische apparatuur is net aangekomen, erg belangrijk om dit virus tijdig te stoppen en te voorkomen. We willen Jack Ma en Alibaba bedanken voor deze hulp. ”

Woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Or Vandine, vertelde zondag dat het wachten op duidelijke instructies van de Wereldgezondheidsorganisatie over hoe verder te gaan in haar strijd tegen het virus. Ze zei: ‘Het is dus goed dat we deze apparatuur hebben ontvangen. Maar we moeten nog even wachten op duidelijke instructies. ‘

China heeft deze maand talloze bijdragen geleverd aan Cambodja. Op 19 maart schonken Wuxi Techstar Technology Co Ltd en het Chinese Bacterial Molecular Medical Laboratory 3.000 Covid-19-testkits aan het Cambodjaanse Koninkrijk. De China Asia Economic Development Association schonk op 22 maart 100.000 medische maskers. Op 23 maart zond China zeven medische experts uit de autonome regio Guangxi naar Cambodja, samen met N95-beschermingsmaskers, beschermende kleding en veiligheidsbrillen. De nationale politie ontving op 25 maart 200 sets beschermende kleding en 500 paar medische handschoenen.

Tijdens een bijeenkomst met medisch personeel op 25 maart zei premier Hun Sen dat volgens China de meer dan vier ton apparatuur slechts de eerste fase was. China zal indien nodig meer materialen aan Cambodja doneren, zei Hun Sen.

Hij zei: “China is ervaren in de strijd tegen het virus. Allemaal vochten ze ertegen in Wuhan en ze waren succesvol. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *