COVID-19 in Cambodja: twee Franse staatsburgers testen positief, totaal stijgt tot 53

Het Cambodjaanse ministerie van Volksgezondheid heeft vandaag twee nieuwe gevallen van COVID-19 geïdentificeerd bij twee Franse toeristen in de provincie Sihanouk, waardoor het aantal geïnfecteerden in Cambodja op 53 komt.

In een verklaring die enkele minuten geleden werd afgelegd, zei het ministerie dat de twee Franse mannen, 67 en 80, die als toeristen werden geïdentificeerd, op 18 maart in de stad Sihanouk in de provincie Sihanouk arriveerden en van plan waren op 21 maart te vertrekken.

“Beide Franse mannen worden nu behandeld in het provinciale verwijzingsziekenhuis van Sihanoukville,” zei de woordvoerster van het ministerie, Or Vandine.

Bovendien zei mevrouw Vandine dat een 65-jarige vrouw, die eerder contact had opgenomen met COVID-19 toen ze aan boord was van de Viking Cruise Journey, tweemaal negatief heeft getest op de ziekte en morgen het ziekenhuis mag verlaten.

Op 21 maart meldde het ministerie van Volksgezondheid 53 gevallen van COVID-19. Onder hen zijn er 32 Cambodjanen, drie Britions (een van hen hierboven genoemd), vier Fransen, een Canadees, een Belg, 12 Maleisiërs en een Chinees die sindsdien hersteld zijn, aldus het ministerie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *