Geen nieuwjaarsfeest in Cambodja vanwege corona

De Cambodjaanse premier Hun Sen heeft de traditionele nieuwjaarsvieringen, gepland op 13-16 april, verboden om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. ‘Ik heb besloten om de vieringen van het Khmer-nieuwjaar op te schorten, de overheid en particuliere instellingen zullen deze dagen gewoon aan het werk zijn’, zei hij tijdens een persconferentie over Covid-19 in Cambodja. Zodra het corona-virus over is zal heel Cambodja alsnog vijf dagen vrij krijgen en om het nieuwjaar te vieren.

Hun Sen zei dat het verbod bedoeld is om massale bijeenkomsten en reizen naar thuisprovincies of toeristische trekpleisters te voorkomen. Tevens herhaalde de premier dat het land geen markten, restaurants, cafés en kledingfabrieken zal sluiten.

Hij zei dat het land de voorraad mondkapjes zal verhogen tot 10 miljoen stuks, beschermende pakken voor gezondheidswerkers tot 5.000 stuks en hand-gel tot minstens een miljoen liter. Het koninkrijk zal ook de export van vis verbieden, zodat aan de binnenlandse vraag voldaan kan blijven worden.

Cambodja heeft tot nu toe in totaal 115 bevestigde gevallen van Covid-19 geregistreerd, waarvan 58 patiënten zijn genezen, aldus een verklaring van het ministerie van Volksgezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *