Kip in Thaise sweet basil saus

Ingrediënten (twee tot drie personen)

  • 400 gram vlees of vis naar keuze, in blokjes (bijvoorbeeld kip, biefstuk of zalm)
  • 200 gram Chinese of Thaise wok-groenten
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel rode chilipeper
  • 1 eetlepel basilicum (vers of gedroogd)
  • 2 theelepels uienpoeder
  • Peper en eventueel zout
  • Boter of olie

Meng het vlees of de vis met de knoflook, sojasaus, honing, chilipeper, basilicum, uienpoeder, peper en eventueel zout. Laat het minstens 30 minuten intrekken.

Verhit boter of olie in een wok of hapjespan en bak het gemarineerde vlees/vis goudbruin en gaar. Voeg de wok-groenten toe en roerbak nog een paar minuten mee. Klaar is je wok-gerecht met homemade Thaise sweet basil saus!

Heerlijk met (gebakken) rijst, noedels of mie. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *