Lockdown-herzieningen voor Vietnam en Thailand

Het lijkt erop dat Vietnam eerder dan de rest van Zuidoost-Azië de (in)reisbeperkingen zal gaan opheffen.

Het Thaise Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nieuwe procedures aangekondigd voor de de terugkeer van niet-Thaise staatsburgers die legaal in het land werken. Echter, toeristen zullen nog zeker tot begin juli moeten wachten alvorens zij naar het Thaise koninkrijk kunnen reizen.

Het Ministerie gaf aan dat degenen die dringend naar Thailand moeten nu een aanvraag voor een bewijs van binnenkomst kunnen indienen bij de Royal Thai Embassy. Iedereen die het land binnenkomt zal 14 dagen in quarantaine moeten op de door de regering aangewezen plek.

Thailand is voornemens om de sluiting van bedrijven en activiteiten op 1 juli volledig op te hebben. Dit omvat interprovinciale en internationale reizen, evenals het einde van het nooddecreet en de avondklok.

De regering zal komende maand druk bezig zijn met de voorbereidingen van de heropening. De verwachting is dat er na het aflopen van het nooddecreet nieuwe wetten in werking zullen gaan treden. Hierbij kun je denken aan het verplicht gebruik van mondkapjes, social distancing, handen wassen en beperkende activiteiten.

Elders in Zuidoost-Azië is Vietnam al begonnen met het hervatten van binnenlandse vluchten. Vietnam Airlines zou in gesprek zijn met de regering om in juni enkele internationale vluchten te hervatten. Ook zou het land bezig zijn met het opzetten van een luchtbrug van en naar China en Zuid-Korea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *