Malaysia Airlines voert repatriëringsvluchten uit voor gestrande Nederlanders

Malaysia Airlines heeft donderdag twee repatriëringsvluchten uitgevoerd om Nederlanders die in Nepal en de Filippijnen zijn gestrand terug te brengen naar hun thuisland.

Vanwege de Covid-19-pandemie hadden beide landen strikte toegangs- en bewegingsbeperkingen ingesteld, zei de luchtvaartmaatschappij vandaag in een verklaring.

Nepal heeft alle internationale vluchten van en naar het land tot 12 april verboden, terwijl de Filippijnen een reisverbod had ingesteld voor alle buitenlanders. Op verzoek van de Nederlandse regering heeft Malaysia Airlines gecharterde reddingsvluchten naar Kuala Lumpur uitgevoerd voor de gestrande Nederlanders.

Eenmaal in Kuala Lumpur zijn de Nederlanders op een repatriëringsvlucht KLM gestapt, die hen terug naar Amsterdam vervoert. Er worden door KLM 4 van dergelijke repatriëringsvluchten uitgevoerd.

Malaysia Airlines zei dat vlucht MH8731 vanuit Kathmandu dinsdag om 19.00 uur in Kuala Lumpur is aangekomen, met 122 passagiers. Vlucht MH8675 vanuit Cebu arriveerde vandaag om 16.05 uur in Kuala Lumpur en vervoerde 54 Nederlanders. Ook zijn er Nederlandse uit verschillende steden in Australië en Nieuw-Zeeland opgehaald, waardoor ze eenvoudiger naar huis konden worden gerepatrieerd.

Captain Izham Ismail, Chief Executive Officer van Malaysia Airlines Group, zei dat in deze tijd van wereldwijde crisis iedereen elkaar moet helpen, door middel van internationale samenwerking en ondersteuning.

“We hebben een lange geschiedenis met de Nederlandse nationale luchtvaartmaatschappij KLM. We hopen dat deze reddingsoperatie soepel verloopt en we zijn blij dat we een actieve rol hebben gespeeld om ervoor te zorgen dat iedereen naar huis kan gaan bij zijn familie, ”zei hij.

In samenwerking met Wisma Putra zei Malaysia Airlines ook dat het een reddingsvlucht naar Medan, Indonesië, had uitgevoerd.

In totaal zijn 158 Maleisische burgers gerepatrieerd, van wie 144 studenten in Medan, Atjeh en Sumatera. Ze arriveerden dinsdag in Kuala Lumpur met vlucht MH865.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *