Meer dan 100 paarden dood door Afrikaanse paardenziekte

De directeur-generaal van het Department of Livestock Development, Sorawit Thanito, zegt dat meer dan 100 paarden in Thailand zijn gestorven aan African Horse Sickness (AHS). De ziekte treft alleen dieren. Uit de meest recente overheidsgegevens blijkt dat er in vier provincies minstens 131 paarden zijn gestorven.

Sorawit zegt dat de regering zieke paarden in quarantaine heeft geplaatst om de verspreiding van de ziekte te beperken en voegde eraan toe dat de regering eind maart op de hoogte was gesteld van AHS in het land.

‘We moeten onderzoeken hoe dit virus in Thailand terecht is gekomen.’

“Paarden die de ziekte oplopen kunnen koorts hebben van meer dan 39 ° C, moeite hebben met ademhalen en bloeden in de ogen hebben.”

Er is geen geval bekend dat AHS overgegaan is naar mensen en het is volgens Sorawit niet gerelateerd aan de uitbraak van het Covid-19-coronavirus.

De Wereldorganisatie voor diergezondheid heeft de status van Thailand als “AHS-vrij land” op 27 maart opgeschort. Myanmar en Kirgizië hebben hun AHS-vrije status in 2018 opgeschort. AHS is endemisch in de centrale tropische regio’s van Afrika, vanwaar het zich regelmatig verspreidt naar Zuidelijk Afrika en af ​​en toe naar Noord-Afrika, volgens de OIE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *