Thailand verbiedt alle inkomende passagiersvluchten

Het verbod op inkomende vluchten gaat in op zaterdagochtend en loopt tot eind maandag, zei de Civil Aviation Authority van Thailand. Iedereen die aankomt op een vlucht die is vertrokken voordat inreisverbod van kracht werd, moet bij aankomst in Thailand 14 dagen in quarantaine worden geplaatst.

Het inreisverbod volgde binnen enkele uren na heel wat commotie op de luchthaven van Suvarnabhumi in Bangkok. Van een volksgezondheidsfunctionaris mochten meer dan 100 Thaise staatsburgers die het land binnenkwamen in thuis-quarantaine. Volgens een noodwet hadden alle reizigers in staats-quarantaine geplaatst moeten worden.

Thailand, dat tot nu toe 1.978 gevallen van het corona-virus en 19 doden heeft gemeld, wil voorkomen dat er meer gevallen worden geïmporteerd.

Sinds 1 maart zijn er steeds meer mensen die in het buitenland besmet waren voordat ze naar huis in Thailand terugkeerden. De autoriteiten hebben bijna 2.000 mensen die met hen in contact zijn gekomen in quarantaine geplaatst.

Het verbod op inkomende vliegreizen kwam een ​​dag nadat de Thaise regering burgers in het buitenland had gevraagd om de terugkeer naar huis uit te stellen tot na 15 april, in een poging om de verspreiding van corona te stoppen.

Thailand heeft 11 internationale luchthavens, waaronder in de hoofdstad Bangkok, waar vanaf vrijdag de avondklok ingesteld is. Het populaire toeristeneiland Phuket sluit haar vliegveld van 10 tot 30 april.

Op vrijdag meldde het land 103 nieuwe gevallen van corona-virus en nog eens vier doden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *