Thailand wil af van kwalijke reputatie: geen plaats voor sekstoeristen

Thailand heeft een bijzonder kwalijke reputatie vanwege zijn sekstoerisme, en dat moet veranderen, vindt premier Prayut. Hij roept steden waar het sekstoerisme welig tiert dan ook op om er iets aan te doen.

“Alles moet anders worden. We moeten van Pattaya en andere populaire plaatsen kwalitatief hoge toeristische attracties maken waarin geen plaats is voor sekstoerisme”, zegt hij in de Bangkok Post.

Kritiek vanuit Gambia
Prayut reageerde op uitspraken van de Gambiaanse minister van Toerisme Hamat Bah, die tot verontwaardiging hadden geleid in Thailand. De minister had zijn West-Afrikaanse vaderland, waar ook veel sekstoerisme voorkomt, verdedigd door te zeggen: “Wij zijn niet het doelwit van sekstoeristen. Als je een seksbestemming wilt hebben, ga dan naar Thailand.”

Volgens officiële cijfers verdienen meer dan 120.000 mensen in het Zuidoost-Aziatische land hun geld in de seksindustrie. Prayut daarover: “We moeten ons ervan bewust zijn dat dat geen goed werk is. Doe dat niet!”

Prostitutie is officieel verboden in het grootste boeddhistische koninkrijk. Maar de wetten worden er niet streng nageleefd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *