Vietnam kondigt een lockdown aan van twee weken

Vietnam gaat met een lockdown voor twee weken op slot, zodat de social distancing makkelijker afgedwongen wordt en hiermee het aantal COVID-19 besmetting afneemt. De premier van Vietnam, Nguyen Xuan Phuc, drong er bij de mensen op aan om thuis te blijven en kondigde een verbod aan op openbare bijeenkomsten van meer dan twee personen.

Essentiële diensten zullen toegankelijk blijven, maar mensen moeten een afstand van minstens anderhalve meter van elkaar houden.

Landen over de hele wereld hebben reisbeperkingen opgelegd, lockdowns ingevoerd en hun grenzen gesloten om de verspreiding van corona-virus in te dammen.

Naar verluidt heeft Vietnam op dit moment 212 bevestigde besmettingen en zijn er geen sterfgevallen gemeld. Ondertussen heeft Hanoi zijn eerste geïmproviseerde testfaciliteiten opgezet om de infecties in de beginfase op te sporen. In eerste instantie zijn die voor risicogroepen, samen met degenen die in contact zijn gekomen met geïnfecteerde patiënten en mensen die in een uitbraakcluster leven.

Eerder heeft de Vietnamese premier de grote steden gevraagd zich voor te bereiden op mogelijke afsluitingen na de uitbraak van het corona-virus. Hij verklaarde dat Vietnam de piekperiode van de pandemie is ingegaan en dat grote steden zich moeten schrap zetten en elk uur en elke minuut moeten benutten om onze mogelijke en welomschreven maatregelen uit te voeren.

De Vietnamese regering heeft ook alle inkomende vluchten, binnenlandse vluchtenen openbare bijeenkomsten verboden. Tevens zijn tot 15 april alle niet-essentiële diensten dicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *