Vietnam speelt WK-kwalificatiewedstrijden in de VAE

De resterende Aziatische WK-kwalificatietoernooien voor groep G, inclusief de drie wedstrijden van Vietnam, worden in juni gespeeld in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Vietnam staat op 7 juni tegenover Indonesië, op 11 juni tegen Maleisië en op 15 juni tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Door alle resterende wedstrijden in de VAE te spelen, ontloopt Vietnam een ​​moeilijke wedstrijd in het thuisstadion Bukit Jalil van Maleisië.

Eerder, vanwege zorgen over Covid-19, besloot AFC (Asian Football Confederation) om van 31 mei tot 15 juni de resterende WK-kwalificatietoernooien voor Azië op gecentraliseerde locaties te organiseren.

China zal gastheer zijn voor groep A voor Syrië, de Filippijnen, de Malediven en Guam, terwijl Koeweit groep B ontvangt met Australië, Jordanië, Nepal en Taiwan. Bahrein organiseert wedstrijden in Groep C met Irak, Iran, Hong Kong en Cambodja, terwijl Saoedi-Arabië die voor Groep D organiseert, waaronder Oezbekistan, Singapore, Jemen en Palestina. In Qatar ,gastheer van het WK 2022, worden de wedstrijden van groep E met Oman, Afghanistan, India en Bangladesh gespeelt. Japan zal wedstrijden organiseren voor groep F met Kirgizië, Tadzjikistan, Myanmar en Mongolië. Zuid-Korea zal gastheer zijn van groep H, die Turkmenistan, Libanon, Noord-Korea en Sri Lanka omvat.

Vietnam voert groep G aan met 11 punten na vijf wedstrijden. De Golden Dragons gaan voor het eerst in de geschiedenis naar de laatste ronde van de kwalificatietoernooien voor het WK in Azië als ze zeven punten pakken in drie wedstrijden.

De acht nummers 1 van elke groep gaan door naar de laatste WK-kwalificatieronde samen met de vier beste nummers 2. Ze kwalificeren zich ook allemaal automatisch voor Asian Cup 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *