Vietnam stelt per 22 maart inreisverbod in voor buitenlanders

De Vietnamese regering kondigde afgelopen zaterdag aan dat zij de toegang voor alle buitenlanders tijdelijk zou stopzetten. Het inreisverbod gaat in op 22 maart om 00:00 uur, onder verwijzing naar bezorgdheid over de verspreiding van de COVID-19-pandemie.

Deze laatste stap was een drastische stap van een besluit dat op 18 maart van kracht was en dat vereiste dat alle buitenlandse en Vietnamese nieuwkomers in Vietnam 14 dagen in quarantaine moesten worden geplaatst, aangezien het toenemende aantal coronavirus-positieve gevallen in het land de afgelopen dagen voornamelijk afkomstig van terugkerende Vietnamese en buitenlandse toeristen uit Europese landen – vooral het VK – die door de WHO is uitgeroepen tot het nieuwe epicentrum van de COVID-19-pandemie.

In zijn aankondiging zei het ministerie van Buitenlandse Zaken dat het ministerie van Openbare Veiligheid en het ministerie van Nationale Defensie zal coördineren met degenen die Vietnam binnenkomen voor diplomatieke en officiële doeleinden, voor deelname aan grote diplomatieke evenementen of voor deskundigen, bedrijfsmanagers of hoogopgeleide werknemers. het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Volksgezondheid en andere relevante instanties om indien nodig visa af te geven.

Alle reizigers naar Vietnam zullen echter worden onderworpen aan medische controles en verplichte 14-daagse quarantaine.

De tijdelijke schorsing zal ook worden toegepast op alle buitenlandse Vietnamezen en hun familieleden die een certificaat van visumvrijstelling hebben gekregen.

Het Vietnamese ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het dit besluit heeft meegedeeld aan diplomatieke missies, consulaten en vertegenwoordigingen van internationale organisaties in Vietnam en Vietnamese diplomatieke missies in het buitenland om ervoor te zorgen dat de burgers zich strikt zouden houden aan de Vietnam-voorschriften inzake epidemische preventie en bestrijding.

Robuuste maatregelen

In een documentbriefing die het Regeringsbureau vandaag heeft vrijgegeven na de kabinetsvergadering van gisteren, beval premier Nguyễn Xuân Phúc meer drastische en robuuste maatregelen om de pandemie die nu is uitgegroeid tot “een nieuwe fase”, aan te pakken met als doel de overdracht door de gemeenschap van het virus.

De regeringsleider vroeg om een ​​verandering in de gewoonten van mensen, waaronder het verhogen van online transacties, het altijd dragen van gezichtsmaskers in het openbaar en in het openbaar vervoer, en het onthouden van het houden van of deelnemen aan bijeenkomsten groter dan 50 personen – inclusief begrafenissen, bruiloften en zelfs religieuze rituelen.

Uitgaansgelegenheden als bars, karaokebars en massageshops zullen ook tijdelijk gesloten zijn.

PM Phúc heeft alle wetshandhavingsinstanties opgedragen alert te zijn en de deelnemers aan Vi intot Nam strikt te controleren via zee-, waterweg-, weg- en luchtroutes.

Hij vroeg de bevoegde autoriteiten en lokale overheden ook om te proberen het aantal vluchten van passagiers van overzee naar Việt Nam te verminderen om overbelasting van quarantaineplaatsen te voorkomen, gezien de verplichte quarantaine die voor alle deelnemers aan het land verplicht is gesteld.

Het niet naleven van quarantainemaatregelen, het niet aangeven van de gezondheidsstatus of activiteiten die helpen bij het ontsnappen of het vermijden van quarantaine, zouden streng worden bestraft.

Studenten, arbeiders en buitenlandse Vietnamezen buiten Vietnam worden aangespoord om te blijven zitten en alle COVID-19-preventie- en controlerichtlijnen en -protocollen van hun gastland na te leven, zei premier Phúc.

Hij voegde eraan toe dat ze zich in het geval van essentiële reizen moeten registreren bij hun ambassades of vertegenwoordigende organen van Viietnam in hun gastlanden om samen te werken met het ministerie van Transport, zodat commerciële vluchten kunnen worden geregeld, aangezien meer en meer landen hun grenzen sluiten en ongekende implementaties uitvoeren. lockdown maatregelen.

Het ministerie van Transport krijgt de opdracht om “gunstige voorwaarden te scheppen voor vluchten met buitenlandse passagiers uit Vietnam”.

De premier stemde ook in met de nationale stuurgroep voor preventie en bestrijding van COVID-19 door het ministerie van Defensie de opdracht te geven 10 mobiele voertuigen voor coronavirus te kopen.

Het ministerie van Volksgezondheid wordt ook verzocht een plan op te stellen om een ​​reserve van gepensioneerde artsen, verpleegkundigen, gezondheidswerkers en medische studenten gereed te hebben voor inzet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *